Mestdagh Artisan

Roomijs en sorbet

Ons roomijs wordt bereid met verse hoevemelk afkomstig van Jerseykoeien. Melk van Jerseykoeien is extra romig en bijzonder geschikt voor de productie van romig ijs.

We werken enkel met natuurlijke ingrediënten en draaien het ijs volgens traditioneel recept:
we draaien 725g per liter en draaien hiermee bijna dubbel zo zwaar als het wettelijk voorziene minimum voor roomijs.
Door deze artisanale bereiding heeft ons ijs een smeuïge vaste structuur en kan je meer bollen uit een liter scheppen.

Een goede sorbet moet de eigenschappen hebben van een goede confituur: veel zuiver fruit, de mooie natuurlijke kleur van
het fruit en niet téveel suiker. Onze sorbets bevatten 45% tot 60% fruit (of groenten of een andere smaak) en 25 tot 33% suiker. 


Op smaak gemaakt

We hebben een vijftiental smaken schepijs en een tiental smaken sorbet standaard in ons gamma. Vanaf een aanvraag van 10L draaien we ijs en sorbet met de smaak van uw keuze. Contacteer ons voor meer info.

Verpakking

Ons roomijs en sorbet is verkrijgbaar in:
100ml - 3/4L - 2,5L - 5L

Degustatie

Het ijs is schepbaar op -12°C à -14°C. Je haalt het dus best een tiental minuutjes op voorhand uit het diepvriesvak. Zo is het ijs schepklaar en is de smaak op zijn best!

Bewaren

Ons ijs moet minstens op -18°C worden bewaard.


Ons standaardassortiment roomijs

Ons standaardassortiment sorbet

  • aardbei
  • amandel
  • babelutten
  • banaan
  • chocolade
  • citroen
  • framboos marbré
  • hazelnoot
  • kaneel
  • mokka
  • peperkoek
  • pistache
  • rum rozijn
  • speculoos
  • straciatella
  • vanille
  • appel
  • champagne
  • citroen
  • framboos
  • limoen
  • meloen
  • passievrucht
  • peer williams
  • wijnperzik


Ons roomijs en sorbet

speculoos_small

Speculoos


  Lees meer