Mestdagh Artisan logo

Sinds 1978 maakt Mestdagh met liefde voor het vak artisanale diepvriesproducten. We verkopen een selectie van kwalitatief hoogstaande hapjes en desserten onder ons huismerk.

Op maat van de klant maken we bovendien zowel exclusieve zoete als zoute bereidingen onder private label.

Ontstaan

Luc Mestdagh begon in de jaren zeventig, als uitbater en tegelijk ook Chef-kok van het boothotel ‘La Péniche’ in Oostduinkerke, met het invriezen van de specialiteiten van het huis: de soufflé de Grand Marnier en de garnaalkroketten. De klanten vonden die zo lekker dat ze graag wat mee hadden naar huis.

In 1978 bouwde hij in de kelders van de Peniche een atelier waar hij deze lekkernijen kon bereiden en invriezen.

De garnaalkroketten werden een hit. Zijn traditioneel recept en de bewuste keuze voor echte, goede ingrediënten, zorgden ervoor dat de kroketten gewild waren over heel de Belgische kust, tot in Zeeland. Het atelier waar Luc Mestdagh zich culinair en creatief kon uitleven lag hem beter dan het hotel, en hij breidde het assortiment snel uit met warme aperitiefhapjes en andere desserten. Eén van zijn sterproducten werd het artisanaal bereid kwaliteitsroomijs: Mestdagh’s vanilleroomijs werd in de jaren ’90 2x uitgeroepen tot beste Belgische vanilleijs.

Zijn dochter Hilde stond als zesjarige al met vier pannetjes tegelijkertijd pannenkoeken te bakken voor het personeel van het hotel. Haar toekomst lag toen al vast: ze zou patissier worden – en dat deed ze – nadat ze op aanraden van vader Mestdagh een opleiding volgde aan de hotelschool. Ze trad snel toe tot het bedrijf van haar vader en samen breidden ze het gamma patisserie uit.

Algauw werd het atelier onder de Péniche te klein. In 2004 verhuisden ze naar een nieuwbouw in Veurne. De leiding van het bedrijf gaf Luc Mestdagh over aan zijn dochter en haar man Marc Gombert die samen de traditie van Mestdagh verderzetten.

Filosofie

Liefde voor het vak

Mestdagh staat voor authenticiteit. Goede ingrediënten, dat proef je. De producten moeten smáken, en dat kan alleen door het gebruik van de beste grondstoffen. Geen additieven of vervangproducten, geen smaakverbeteraars, geen bewaarmiddelen.  Wél pure ingrediënten.

In het atelier werken patissiers en chef koks. Bij ons is ambachtelijk meer dan een woord, de werknemers hebben vakkennis en bereiden de gerechten met de grootste zorg.

Kwaliteit

Sinds 2007 zijn we houder van het BRC grade A kwaliteitscertificaat. We stellen aan onszelf de strengste eisen qua hygiëne en voedselveiligheid. We werken weliswaar artisanaal maar voldoen toch aan de meest recente hygiëne-, kwaliteit- en productienormen.

Flexibel

Topservice leveren aan onze klanten, daar staan we voor. We vinden het belangrijk om flexibel te zijn. We willen beantwoorden aan de specifieke wensen van klanten, of dit nu gaat om een gepersonaliseerde ijstaart of om een exclusief seizoensorder.